FRSiH odbyło się w dniach 8 – 9 listopada w Warszawie. Forum to miejsce spotkań i dyskusji przedstawicieli rządu, organizacji branżowych, największych firm sektora spożywczego i HoReCa, producentów, przetwórców, dystrybutorów i handlowców, a także osób mających realny wpływ na zmiany w sektorze spożywczym i handlowym.
Podczas dwóch dni spotkań, odbyło się 16 sesji tematycznych, w czasie których 100 prelegentów, dyskutowało o przyszłości i wyzwaniach branży spożywczej. Marcin Zieliński, dyrektor ds. rozwoju Makarony Polskie S.A., wziął udział w dyskusji na temat „Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych”.
Forum to miejsce dyskusji, inspiracji, diagnozy kształtu i perspektyw rozwoju jednej z największych gałęzi gospodarki w Polsce – branży spożywczej, handlowej i HoReCa. Podczas sesji wiele miejsca poświęca się nowym technologiom, start-upom, trendom kulinarnym i tendencjom prozdrowotnym, czyli temu, co najbardziej redefiniuje sektor.
Relacje i wnioski z Forum są dostępne w portalach Grupy PTWP: portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl.