Makarony Polskie SA to jeden z największych i najbardziej dynamicznie rozwijających się producentów makaronu w Polsce z bogatymi tradycjami i długoletnim doświadczeniem.Siedziba Spółki znajduje się w Rzeszowie. Firma posiada zakłady produkcyjne w Rzeszowie, Częstochowie i Korpelach.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów spółka Makarony Polskie SA oferuje szeroką gamę makaronów, wytwarzanych w technologii tłoczonej i walcowanej. Spółka oferuje makarony w wielu różnorodnych formach, wytwarzane na bazie mąki durum i mąki z pszenicy zwyczajnej. W swoim portfolio Spółka posiada również produkty odpowiadające na trendy żywności prozdrowotnej np. makarony z mąk rzadziej stosowanych np. orkisz, gryka, żyto oraz makarony warzywne produkowane z roślin strączkowych takich jak: ciecierzyca, czerwona soczewica i zielony groszek.
Podstawowe oferowane marki makaronów to Makarony Polskie, Sorenti i Abak (b-brand z Makarony Polskie).
Działalność Spółki obejmuje również usługową produkcję makaronu na zlecenie sieci handlowych.
Proces wytwarzania prowadzony jest w oparciu o nowoczesne linie produkcyjne. Technologia TAS pozwala uzyskać naprzemiennie wysokie temperatury suszenia i stabilizację makaronu, co daje gwarancję bardzo dobrej jakości i czystości mikrobiologicznej produktu oraz umożliwia wydłużenie daty minimalnej trwałości.
W trosce o najwyższą jakość i walory smakowe produktów makaronowych oferowanych przez Makarony Polskie SA zarówno surowce jak i wyroby gotowe są szczegółowo badane w zakładowym laboratorium. Proces produkcyjny przebiega z wymogami Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością i HACCP, a nad jego poszczególnymi etapami czuwa Zespół Kontroli Jakości.