Krajanka i wstążki jajeczne wałkowane w gramaturze 200 g to nowa propozycja w ofercie Makaronów Polskich. To ulubione i najpopularniejsze w polskiej kuchni kształty. Idealnie sprawdzą się do zup i dania głównego.
Krajanka i wstążki z dodatkiem jaj przepiórczych mają delikatną a zarazem sprężystą formę. Zadowolą każdego, kto ceni klasyczne zupy z makaronem.
W asortymencie znajdują się dobrze znane i cieszące się od lat zaufaniem konsumentów – makarony 2- i 5-jajeczne, wytwarzane tradycyjną metodą walcowania. Wkładamy w nie całą naszą wieloletnią wiedzę, doświadczenie i serce, a ich wyborny smak przywodzi wspomnienia babci uśmiechającej się ciepło znad stolnicy.
Niteczki 4-jajeczne to cieniutki makaron z dodatkiem jaj z chowu ściółkowego. Specjalnie polecany do rosołu.