Novelle to innowacyjna marka, pod którą tworzymy produkty w nowej odsłonie, z czystą etykietą i krótkim składem.
Idealny dla osób dbających o zdrowie. |
Makarony warzywne to idealna alternatywa dla osób dbających o zdrowie. Do ich produkcji wykorzystujemy 100% mąki z nasion roślin strączkowych, takich jak soczewica, ciecierzyca czy zielony groszek. Zawierają wysoką zawartość białka i są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, dzięki czemu są mniej kaloryczne od tradycyjnych, pszennych makaronów. Są łatwe i wygodne w przygotowaniu, bo gotuje się je znacznie szybciej niż warzywa, z których pochodzą. |
||
Makarony razowe z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych. Produkty z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego. |
||
|
Makaron orkiszowy powstaje w 100% z mąki orkiszowej, wyróżniającej się wyjątkowymi właściwościami odżywczymi. Ziarno orkiszowe zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Jest także bogatsze w składniki mineralne i witaminy. Makaron jest bogatym źródłem błonnika oraz takich minerałów jak miedź i mangan. Zawiera zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy z grupy B, PP, A. E i D. |
|
Makaron żytni jest wytwarzany w 100% z mąki żytniej. Ma wyrazisty smak, ale też cenne walory odżywcze.Jest źródłem dobroczynnego błonnika i manganu, dzięki czemu może być elementem dobrze zbilansowanej diety. |
||
Makaron wysokobiałkowy to odpowiedź na potrzeby konsumentów, dla których istotna jest wysoka zawartość białka w diecie, ale nie tylko. Nasz makaron to wyśmienita alternatywa dla klasycznego makaronu pszennego, dzięki wyższej zawartości białka oraz błonnika pokarmowego. Oprócz mąki pełnoziarnistej z pszenicy twardej zawiera mąkę z ciecierzycy, mąkę grochową oraz mąkę z czerwonej soczewicy. Połączenie wszystkich tych składników stanowi dla organizmu cenne źródło makro i mikroelementów takich jak miedź i fosfor. |
||
Kolejną linią w marce Novelle są Tortellini, czyli małe włoskie pierożki wykonane z mąki z pszenicy durum, z dodatkiem jaj z chowu ściółkowego i wypełnione różnorodnym farszem. Są specjalnie produkowane we Włoszech, aby oddać ich unikalny smak i jakość. Pierożki podawane są tradycyjnie w bulionie wołowym lub drobiowym. Można je serwować z sosem pomidorowym, obficie posypanym serem parmezan. Doskonale nadają się również do sałatek, jak również do zapiekania. |