28 listopada 2019 roku w Centrum Wystawienniczym G2 ARENA w podrzeszowskiej Jasionce odbyła się Gala Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej. Podczas gali wręczono także certyfikaty „Smaczne bo Podkarpackie”.
Celem programu "Smaczne bo Podkarpackie" jest wypromowanie z bogatej palety oferowanych na rynku produktów spożywczych, tych które prezentują wysoki poziom odpowiadający oczekiwaniom konsumentów. Przyznane przez Kapitułę certyfikaty są wyróżnieniem dla artykułów spożywczych i ich producentów, a jednocześnie informacją dla konsumentów, że towary ze znakiem „Smaczne bo Podkarpackie” spełniają wymagania najwyższej jakości handlowej, sanitarnej i zdrowotnej. Mają one rekomendację Wojewódzkiej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej w Rzeszowie oraz Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczych.
Wśród wyróżnionych tym certyfikatem znalazły się dwa produkty Spółki Makarony Polskie: Gniazda wałkowane z mąki durum oraz Wstęgi wałkowane z mąki durum.
Certyfikat w imieniu Spółki odebrał Janusz Dąbrowski, doradca Prezesa Zarządu Makarony Polskie SA.
Goście Gali mieli okazję spróbować przygotowane przez restaurację „Twierdza” dania z wyróżnionymi produktami.