Kariera

Pracownik Produkcji – Kontroler Jakości (Rzeszów)


 

Zakres obowiązków:

W obszarze pakowania:

  • Pakowanie ręczne makaronu.
  • Formowanie opakowań zbiorczych (pudełek) i transportowych (palet).
  • Układanie opakowań zbiorczych na paletach, zgodnie ze specyfikacją.
  • Przygotowanie opakowań, jednostkowych, zbiorczych.
  • Przygotowanie palet do transportu opakowań zbiorczych.
  • Odpowiednie znakowanie opakowań zbiorczych i jednostkowych etykietami.
  • Okresowa kontrola poprawności znakowania opakowań jednostkowych (data minimalnej trwałości, nr partii).
  • Identyfikacja makaronu pakowanego luzem oraz jego zabezpieczenie przed czynnikami otoczenia.
  • Dbanie o powierzony sprzęt do transportu i owijania palet oraz okresowa kontrola naładowania baterii w wózkach i poziomu elektrolitu.

 

W obszarze kontroli jakości:

  • Prowadzenie analiz fizyko-chemicznych i organoleptycznych surowców, produktu w toku, półproduktu, wyrobu gotowego oraz zadań stanowiskowych, zgodnie z planem kontroli
    i badań/obowiązującymi procedurami/instrukcjami/metodykami.
  • Udział w odbiorach jakościowych dostaw opakowań jednostkowych w zakresie określonym w planie kontroli i badań i powiązanych instrukcjach.
  • Prowadzenie kontroli jakości opakowań jednostkowych, zbiorczych i jednostek ładunkowych w toku produkcji zgodnie z wytycznymi zawartymi w planie kontroli i badań.
  • Kontrola mas towarów paczkowanych zgodnie z obwiązującą instrukcją.
  • Wystawianie atestów na wyrób gotowy zwolniony do sprzedaży.
  • Obsługa sprzętu kontrolno-pomiarowego znajdującego się na wyposażeniu laboratorium.
  • Nadzór nad wyrobem niezgodnym – stwierdzanie i rejestrowanie niezgodności, znakowanie wyrobu niezgodnego, nadzór nad działaniami korekcyjnymi, ponowna kwalifikacja.

 

Wymagania:

  • Wykształcenie średnie z zakresu technologii lub analizy żywności,
  • staż pracy min. 2 lata na podobnym stanowisku,
  • umiejętności manualne, umiejętność pracy samodzielnej i zespołowej,
  • odpowiedzialność i dobra organizacja pracy, sprawność fizyczna,
  • uprawnienia: książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych lub gotowość do jej wyrobienia,
  • Znajomość obsługi sprzętu laboratoryjnego,
  • Praktyczna znajomość zasad kontroli jakości,
  • gotowość do pracy zmianowej/ nocnej.

 

Oferujemy:

  • zatrudnienie na umowę zlecenie / umowę o pracę,
  • przeszkolenie stanowiskowe,
  • pracę w dynamicznie rozwijającej się organizacji, która realizuje projekty badawczo-rozwojowe,
  • atrakcyjny pakiet socjalny: możliwość udziału w prywatnym ubezpieczeniu grupowym na życie, bezpłatny parking przy zakładzie,  dofinansowanie: karty sportowej i prywatnej opieki medycznej.

 

mail APLIKUJ

Produkty
Makarony Polskie S.A zarejestrowana przez Sąd Rejonowy w Rzeszowie XII Wydział Gospodarczy
KRS pod numerem 0000212001, NIP: 813-32-78-856, REGON: 691674708
Kapitał zakładowy 33 120 213 PLN (wpłacony w całości)
REALIZACJA LionTeam.pl