Najwyższe standardy jakości
Zaufanie konsumentów zobowiązuje, dlatego spółka Makarony Polskie SA nieustannie modernizuje swoje zakłady, posiada nowoczesne linie produkcyjne oraz rozbudowany system kontroli procesu produkcji i stale inwestuje w pozyskiwanie oraz wdrażanie nowoczesnych technologii.
Każdy proces produkcyjny odbywający się w zakładach Grupy Makarony Polskie, jest ściśle nadzorowany przez zakładowe Zespoły Kontroli Jakości, które dbają o zgodność produktów z wymaganiami norm żywnościowych i wysokimi standardami jakościowymi firmy.
Spółki Makarony Polskie SA i Stoczek Natura Sp. z o.o. wdrożyły i certyfikowały system jakości spełniający wymagania międzynarodowych norm IFS (International Food Standard) oraz BRC (British Retail Consortium) w celu spełnienia wymogów prawnych w zakresie bezpieczeństwa środków spożywczych.
Systematycznie rozwijamy współpracę z instytucjami naukowymi, laboratoriami badawczymi, dostawcami surowców, maszyn i opakowań.